Historia

Här vill vi berätta lite historiskt om Stjärnorps Ridklubb.

SRK kom till för första gången redan tidigt 70-tal. Blandat med klubbens olika aktiviteter hade vi  flera stora inbjudningstävlingar på vår gräsbana som var nyanlagd. Sandbanan fanns inte ens från början, framhoppningen var en lutande gräsplätt!

Många av dagens kända hästmänniskor och ryttarstjärnor har gästspelat hos oss. Vi minns all hjälp vi fick av bl a Anne Carlson, Brita af Burén o Eva-Lisa Lindström i domarsekretariatet. Anne C var domare, banbyggare och tävlingsledare med siktet inställt på att följa TR i varje punkt. Flera kommer nog ihåg allvarliga tillrättavisningar vad gäller ex vis klädsel o håruppsättning!

Första tävlingen var den 15 augusti 1971. Vi fick massor av regn men beröm i pressen och tävlingens favorit blev en tolvårig Leif Carlsson (numera Segorp) på Thimble som vann LC över Lars-Erik Larsson (numera Gällerdal)! Härliga tider!

Sista stora begivenheten innan klubben gick i vila var ett stort tvådagarsmeeting, ponnyer lördag 31 aug och stora hästar på söndag 1/9 1974. 15 st klubbar var representerade av 76 ekipage och 150 starter gjordes de två dagarna! Klasserna var från LC till LA. Vann gjorde bl a Maud Hallin på lördagen och Birgitta Kjellin på söndagen. Tänk att vi fixade det!

Nystarten kom 1979 då eldsjälarna i Stjärnorps Ridklubb vaknade på nytt. Bl a var Olle Söderberg mycket engagerad, han hade sommarstuga i Stjärnorp. Olle satt med i motsvarande Ridsportförbundets styrelse och var en storhet. Han höll kurser för oss och dömde våra dressyrtävlingar.

Många är de aktiviteter som erbjudits genom åren – klubbträffar, ridträffar, hubertusjakter, knatteridning, dressyrträning, hoppträning, ridläger, barnläger, tantläger, luciaritter, långritter, inkörning, körutflykter, körtävlingar, studieresor, studiecirklar och klubbfester.  2004 firade klubben 25 år med stor fest på magasinet på Rist Gård. Flera av de ”gamla” eldsjälarna var inbjudna. Det blev en nostalgitripp med roliga minnen som kom till ytan igen. Alla närvarande fick en minnesplakett.

Med åren har vi alla blivit äldre och fått familjer och barn som får den äran att fortsätta visa att Stjärnorps Ridklubb är klubben där stjärnor formas. Många är vi som är glada att våra barn får ha lika roligt och trevligt som vi hade. Även om förutsättningarna har ändrats mycket sen vi startade.

Välkomna till Stjärnorps Ridklubb!